Over ons

Wat "over ons" wordt geschreven:


Wij stellen ons voor

Buitengoed Op De Knolle

Op de grens van Friesland en Drenthe, in een typisch "Drents landschap", ligt Buitengoed Op De Knolle. Een luxe Bed & Breakfast, met twee ruime (ca. 70m²), comfortabele en smaakvol ingerichte gastensuites ieder voorzien van een privé buitenspa / jacuzzi, waar u heerlijk kunt onthaasten.

Op De Knolle is landelijk gelegen aan het eind van een 350 meter lange "eigen weg" en is daardoor vrij van verkeer. Het perceel, met de charme van een klein landgoed, meet ca. 12.000 m² waarvan het grootste deel ter beschikking staat van de gasten. De B&B richt zich op niet-rokers en is daarom zowel binnen als buiten, rookvrij.
Op 8 mei 2019 is Buitengoed Op De Knolle door de Stichting Bed & Breakfast Nederland uitgeroepen tot beste Bed & Breakfast van Nederland in de 5 tulpen categorie.

Vanwege de prachtige, landelijke ligging in Ooststellingwerf, bevindt Op De Knolle zich in een waar fiets- en wandelparadijs. Dit maakt de Bed & Breakfast bij uitstek geschikt als uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten in het Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold. Fiets- en wandelkaarten liggen voor u klaar.

Als u voor de duur van uw verblijf een fiets wilt huren, dan verzorgen wij dat graag voor u. Via ons arrangement met Kramer Fietsverhuur hebben wij toegang tot een groot assortiment gewone fietsen, elektrische fietsen, mountainbikes etc. Als u uw wensen opgeeft bij de reservering van uw suite, zorgen wij voor de reservering van uw fietsen.

Gastheer en gastvrouw.

Wij zijn Jim de Boer en Lucia Weerstand. In 2011 hebben wij een Noord-Hollandse Polder verruild voor het Stellingwerfse coulissenlandschap.

Na lang zoeken rondom het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen, twee van de grootste natuurgebieden in Nederland, hebben wij op De Knolle onze Saksische boerderij met een groot koetshuis gevonden.

Al voor dat de verhuizing een feit was, ontstond de wens om deze mooie plek te delen. Het complex was groot genoeg en het koetshuis kon worden omgebouwd tot een Bed & Breakfast met 2 gastensuites.

De inrichting van de suites is geïnspireerd door overnachtingen tijdens onze vele reizen. Je zou kunnen zeggen dat onze gastensuites zijn ingericht zoals we ze zelf graag zouden aantreffen.

Om onze gasten goed te kunnen informeren over de omgeving, hebben wij de cursus Gastheer van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en de cursus van de Maatschappij van Weldadigheid over de Koloniën en omgeving gevolgd.